Perry Oliver fernisering 2. oktober

Perry Oliver imellem en af sine skulpturer og et grafisk værk


Mandag den 2. oktober havde kunstforeningen fernisering med grafiker og skulptør Perry Oliver.

Udstillingen blev indledt af Inger Bergeon, præst i valgmenighedskirken i Odense, som talte om kunstudstillingens tema ”Crossroads” eller ”Veje, der krydses” på en meget levende og inspirerende måde. Derefter fortalte Perry Oliver om sin kunst og den historiske baggrund for, at han i en lang periode kom til at arbejde med dette tema. Dette blev løbende oversat og suppleret af hans danske kontaktperson, Edel Thomsen, som har kendt kunstneren igennem mange år og - som Perry Oliver selv siger - næsten kender hans kunstværker bedre, end han selv gør!

Den oprindelige grund til, at vi her i vores kunstforening fandt på at spørge, om Perry Oliver ville udstille her hos os, var at vi for over et år siden blev kontaktet af formanden for Skibhusforum, Lars Kjærgård, fordi de havde planer om at opstille Galschiøts værk “Abrahams børn” i Skibhuskvarteret, og tidspunktet var planlagt til efteråret 2017. De ville gerne have, at kunstforeningen supplerede med at udstille noget, der matchede med hensyn til indholdet, altså det fælles i de tre kulturer, Kristendom, Islam og Jødedom. Det ville vi selvfølgelig gerne.

For et par år siden blev vi bekendt med Perry Olivers kunst og tænkte, at det ville være oplagt at få denne udstilling hertil.
I mellemtiden har vi tilfældigvis hørt, at opsætningen af Galschiøts værk er udskudt foreløbig til engang i 2018! Selvom den sammenhæng således ikke var der mere, er vi meget glade for at kunne udstille Perry Olivers værker og høre om baggrunden for dem.

Perry Oliver (t.h) og gæster ved tapas-bordet
I kunstforeningen var vi godt klar over, at det ville blive et arrangement lidt udover det sædvanlige, så vi valgte at brede vores invitationer ud til et større publikum. Dels præsenterede vi udstillingen på et menighedsrådsmøde i sognet, dels er det blevet annonceret i lokalpressen, og endelig har vi i bestyrelsen sendt invitationer til venner og bekendte.

Det bevirkede, at der var et rigtig pænt og interesseret fremmøde, og at kunstforeningen fik 4 nye medlemmer - rigtig hjertelig velkommen til jer! Bagefter blev der budt på vin og fine små pindemadder, som blev tryllet frem af Charlotte Amundsen med assistance.

Kataloget om udstillingen ligger i sognehuset og er til salg for 100 kr. pr. stk. Prisliste for værkerne ligger ligeledes fremme på bordet. Kunstforeningen købte to skulpturer og to raderinger, som jo bortloddes på generalforsamlingen i februar 2018.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com