Perry Oliver, skulpturer og grafik

Udstilling fra 2. oktober 2017
Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20.30, hvor kunstneren vil være til stede


Perry Oliver, skulptur

Perry Oliver er født 1941 i Pennsylvania, USA. 
På sine rejser i 1968 kom han til Nerja på Spaniens sydkyst. Han blev i landsbyen, og her begyndte hans liv som kunstner. En ven introducerede ham til raderingsteknikken, og han udviklede sig som grafisk kunstner gennem mange år. Dette billedsprog blev grundlaget for hans første skulptur (1999). Han byggede sit skulptur-atelier i Frigilianas bjerge. Senere blev også trykke-atelier indrettet der. Til sidst (2010) blev ”cortijoen” hjem for Oliver og hans hustru Jenny.

Gennem hele perioden 1975-1999 udstillede Oliver sine grafiske værker i Spanien, USA, Danmark, Tyskland og andre lande. Efterfølgende blev skulpturer i stigende grad en del af Perry Olivers udstillinger og projekter, primært i Spanien og Danmark. Hans værker har modtaget flere priser og andre former for anerkendelse og er inkluderet i et antal offentlige og private samlinger.

Perry OliverI de seneste år har hans værker været udstillet på en lang række museer og gallerier i udlandet og i Danmark bl.a. Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet (Holstebro), Augustiana Skulpturpark (Augustenborg), Valgmenighedskirken i Odense og Christianskirken i Århus. Der er permanent udstillet offentlige installationer af hans skulpturer i Tvis (Danmark) samt Frigiliana, Valencia og Puebla de la Sierra i Spanien.

Temaet i denne udstilling er ”Crossroads” eller ”Veje der krydses”, og handler om, hvordan man kan mødes på tværs af forskellige kulturer: kristendom, islam og jødedom symboliseret ved korset, halvmånen og stjernen.

Programmet er udvidet lidt ift. kunstforeningens almindelige ferniseringer, idet der vil være oplæg ved valgmenighedspræst Inger Bergeon, Perry Oliver og kunstnerens danske kontakt Edel Thomsen.

Efterfølgende vil der blive budt på et glas vin og let tapas.

Perry Oliver, grafik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com