Maja Lisa Engelhardt, fernisering og værkafsløring

Maja Lisa Engelhardt: Den ottende dag. Bronzerelief 80 x 80 cm
Maja Lisa Engelhardt: Den ottende dag. Bronzerelief 80 x 80 cm

Mandag den 21. september 2020 havde vi den fornøjelse at kunne afsløre Maja Lisa Engelhardts nye kunstværk skabt til sognehuset ved Fredens Kirke.

Menighedsrådsformand Jørgen G. Jørgensens bød velkommen og redegjorde for den testamentariske gave, som har gjort det muligt at få en så anerkendt kunstner som Engelhardt til at skabe værket.

Herefter skulle borgmester Peter Rahbek Juhl forestå selve afsløringen. Han var imidlertid forsinket, og derfor blev vores biskop Tine Lindhardt bedt om at påtage sig opgaven.

Herefter fortalte Maja Lisa Engelhardt om værket og dets tilblivelse. Værket er et bronzerelief på 80 x 80 cm, hvoraf en del er påført bladguld. Titlen er ”den ottende dag” og refererer til skabelsesberetningens syv dage, hvor Gud på den ottende dag kan betragte sit skaberværk og menneskets forvaltning af det skabte. Dette er illustreret ved en forgyldt kornmark og to øjne (evighedstegn), der betragter jorden. Formgivningen og støbningen blev foretages i Italien, hvorefter forgyldningen blev lagt.

Da borgmesteren i mellemtiden var ankommet, holdt han en tale om bl.a. sammenholdet i Skibhus-kvarteret, og hvilken betydelig rolle kirken spiller i den sammenhæng.

Der blev serveret vin og tapas efter alle covid-19-forholdsregler, og selvom al stående/gående aktivitet skulle foregå med mundbind, og for betjeningens vedkommende med gummihandsker, blev det en ganske fornøjelig aften. 

Maja Lisa Engelhardt, litografi
Maja Lisa Engelhardt, litografi

Kunstforeningen takkede menighedsrådet for at betro os opgaven med at finde kunstner til opgaven og følge processen til dørs. Herefter blev der rettet en stor tak til kunstneren for et meget vellykket samarbejde og for at ville udstille hos os.

Udstillingen består af syv litografier med titlen 'Skabelsen', hvoraf kunstforeningen købte to, og en del unika tryk og litografier, som vi købte et af (se foto).

Maja Lisa Engelhardt har desuden tilbudt kunstforeningen at holde et foredrag, som vil blive annonceret, når vi får en dato i november eller december.

Derefter var der bogsalg, hvor kunstneren signerede bøger, og tilstedeværende gæster blev opfordret til at blive medlemmer.

Næste fernisering bliver mandag den 2. november 2020, og det bliver med skuespillerparret Lotte Horne og Finn Storgaard.

Maja Lisa Engelhardt, litografi fra Skabelsen
Maja Lisa Engelhardt, litografi fra Skabelsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com