Jens Bohr, grafik og keramik

Udstillingsperiode: 3. november - 23. december 2014
Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20


Jens Bohr: Let´s all go to the wood at night. Unika træsnit, 130cm x 90cmJens Bohr: Krage-lågkrukke. Stentøj, 90 cm

Jens Bohr er født i 1952 i Nordjylland, opvokset på Lolland, uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1983-87 på tekstil- og grafiklinie og har boet på Nordøstfyn siden 1987.

Som billedkunstner arbejder Bohr - efter en start som billedvæver - ind imellem med keramik, men mest som grafiker, med træsnit og litografi. Han arbejder gerne inden for et håndværksmæssigt afgrænset område i perioder ad gangen. 

Jens Bohr i sit værkstedVævningerne har ligget trygt på hylden i mange år. Træsnittet har været Jens Bohrs foretrukne og tilbagevendende medie. I perioder har han udforsket andre grafiske teknikker: koldnål, ætsninger – og senest litografi. I andre perioder har han med megen fornøjelse lavet keramiske figurer, lågkrukker m.m.

Træsnittene på birketræsfinér trykker Jens Bohr hjemme i sit eget værksted, og de varierer fra ganske små til meget store og kan være i sort-hvid eller flere farver. Der er forskellige måder at bruge farver og plader på; i serier af større eller mindre oplag - eller unikatryk, som ofte består af tryk fra flere plader, som vendes og drejes i nye konstellationer. 

Naturen, og menneskenes spor i den, er det, der optager kunstneren mest: fuglene og kysterne, gangen på jorden, sejladserne på vandene, fortællingen og vejrets omskiftelighed. 

Jens Bohr: Mandødæmningen, træsnit
Jens Bohr: Mandødæmningen, træsnit


www.jensbohr.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com