Kurt Normann - maleri, keramik og grafik

Udstillingsperiode: 5. - 28. maj 2014
Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20


Kurt Normann: Spor i fjeldet
Kurt Normann: Spor i fjeldet


Kurt Normann har foretaget mange rejser i Nordskandinavien - Lapland, Finmarken, langs det forrevne nordnorske kystlandskab, Ishavskysten, og ikke mindst Lofoten og Vestlandet mod syd - alle områder med særegne karakteristika. De utallige indtryk bearbejdes på stedet i akvarel- og farvekridtstudier, der danner grundlag for det endelige maleri.

Arbejdsprocessen er meget subjektiv - fantasi og temperament får mulighed for at præge det endelige værk, der nærmer sig det ekspressive og abstrakte.

Intense oplevelser tæt på fjeldet, hvor strukturer, brud, forløb, farver og sprængninger virker voldsomt - poetisk - skræmmende og smukt på samme tid. De mangeartede indtryk omsættes til værker, der kan nærme sig det abstrakte - dog er der altid et stærkt islæt af “natur” til stede.

Naturoplevelser, stort og småt, omsættes ofte i grafiske serier. Insekter, fugle, fisk, strandfund og fjeldfragmenter bearbejdes i traditionelle grafiske processer, f.eks. radering og ætsning. De færdige tryk koloreres med akvarel, så alle tryk er unika.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com