Whittingham og Bendixen, flet og tekstil

Udstillingsperiode 5. - 31. oktober 2013
Fernisering på åbningsdagen kl. 11-12


Susanne Whittingham: Flet

FLETTER SUSANNE WHITTINGHAM 


Susanne Whittingham er født i 1946 og har arbejdet med flet i ca. 30 år. Hun har værksted, butik, udstilling og undervisningslokale i Vollsmose Butikscenter.

"Mine foretrukne materialer er plastik-pakkebånd og gamle aviser. Ydmyge materialer, som det er en udfordring at få noget smukt og spændende ud af. Farver er mest sort/hvid som tydeliggør diverse mønstereffekter. Jeg arbejder fortrinsvis med former og mønstre som er underlagt forskellige teknikkers love og regler. Især teknikken "mad weave" som er ret indviklet og går i tre retninger. Det giver interessante tre- og sekskantede former og mønstre med tredimensionelle effekter."

TEKSTILKUNSTNER ANETTE BENDIXEN 


Anette Bendixen er uddannet på Vibeke Klints Væveværksted, 1970 – 72, Skolen For Brugskunst i København, 1973 – 76, Kolding Kunsthåndværkerskole, 1978 - 79.
De seneste år har hun udstillet på Vestjyllandsudstillingen, Tistrup 2010-12; "Store formater", Skovhuset, Søndersø 2011; SAK, Svendborg 2012; Fynske Kunsthåndværkere, Johannes Larsen Museet 2011; "Under en sort sol", Rundetårn 2012; "Connecting", Tyskland, Norge, Finland, Danmark, Sverige, 2011-12. Derudover har hun udstillet i Japan, Polen, Skotland og Kina. 

Anette Bendixen: Nærbillede af stoppebillede

"I de senere år har jeg arbejdet med en egen tekstilteknik i form af stoppebilleder. Stoppebillederne er født af en gammel drøm om at kunne sy ud i luften. Jeg starter med en åben ramme og så syr jeg frem og tilbage – trækker tråden fra kant til kant til det tætner. Tråden slynger sig ud og ind, over og under sig selv i tætte og åbne partier. Teknikken gør det muligt at arbejde frit på hele billedfladen, at sy ovenpå og at dække eller blande farven."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com