Ulla Storm, maleri, og Thorkild Havmøller, grafik

Udstillingsperiode 9. december - 10. januar 2012


Ulla Storm: 
” I 70-erne arbejdede jeg i Grønland, jeg var meget begejstret for den grønlandske na-tur, det grønlandske folk og i det hele taget livet i den barske natur. 

Mange gange er jeg vendt tilbage, og som billedkunstner har jeg arbejdet med Grønland som motiv. 
Mine billeder skabes igennem en lang energifyldt proces, hvor farve, stoflighed og tek-nik går op i en højere enhed. Sarte lyse nordiske farver, der i sprængte formationer, stærkt stofligt kan associere til fjeldvægge, is, sne og skyer kombineret med lys og mør-kebrun, okker, gul og blå, som små prikker i det hvide landskab. 

Udtrykket er en særlig blanding af lys, sne og de grønlandske farverige huse, det hand-ler om områder i mine billeder, som har særlig intensitet i form af lys, eller fordi mar-kante flader støder sammen. 

En uendelig række af dialogmuligheder opstår mellem omgivelserne og malerierne, dialoger som jeg som kunstner har overladt til beskueren at forstå og tolke, mit bud ligger i selve maleriernes farverige sprog.” 


Thorkild Havmøller: 
"Jeg arbejder for det meste figurativt og henter min inspiration fra blandt andet naturen, litteratur og min dagligdag. Jeg arbejder gerne ud fra temaer, som fx krop og ånd eller natur og videnskab . 

Mine billeder har hver især deres historie, som har givet dem det udtryk de har. Billederne har ikke titler, da det gerne må stå frit for beskueren selv at lægge sin historie ind i billede.

Jeg arbejder også med digitalt bearbejdede portrætter ud fra almindelige digitale fotos. Enten som digitale billeder på fotopapir eller som grafiske tryk på kraftigt kobbertrykspapir.” 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com