Ida Holm Mortensen - keramik

Udstillingsperiode 27. marts - 19. april 2012


Ida Holm Mortensen er billedkunstner og keramiker. 
Hun er uddannet fra Det fynske Kunstakademis malerskole 1972-77. 
Har arbejdet på forskellige keramiske værksteder og har siden 1978 haft eget værksted. 

Ida Holm Mortensen siger om sine arbejdsområder: 
”Jeg arbejder sideløbende med maleri, keramik og grafik. Mine motiver tager ofte udgangspunkt i naturen og de ting, der sker løbende omkring mig. Jeg bearbejder så indtrykkene, så de får et alment udtryk i et forenk-let sprog. Mange finder mine ting underfundige og også af og til humori-stiske, men jeg tager mit arbejde ret alvorligt - bare ikke højtideligt. 

Har arbejdet som fuldtidskunstner i mere end 30 år og synes stadig det er som at være på en opdagelsesrejse, hvor målet er usynligt, men hvor man hele tiden undres og med stadig større ydmyghed griber dagene. Det er et arbejde, der kræver stor selvdisciplin, for der er meget, der ikke lykkes i de første mange forsøg, og den gode vilje er ikke nok. Men i det seje, lange stræk er der momenter, hvor tingene går op i en helhed. 

Min baggrund som maler gør, at jeg næsten betragter de drejede krukker og fade som runde lærreder. Det har så også den fordel at man kan arbej-de med motiver, der griber sig selv i halen og man kan veksle mellem yderside og inderside. Det er motiverne - ikke kun de fortællende, men også mønstre, der er det væsentlige for mig, og glasurerne er nærmest blot et grafisk element. Selve drejeprocessen og de andre håndværks-mæssige sider er nærmest afslappende - rent mentalt. Man arbejder! 

Med maleriet (olie og akvarel) er det mere ustabilt. Motiverne her er ofte figurlige, men jeg arbejder aldrig ude. Tager derimod ofte ting med ind i atelieret og sætter dem ind i en ny sammenhæng. 
Grafikken laver jeg på Fyns Grafiske Værksted i Odense.

At jeg spreder mig så meget over udtryksformerne gør, at nogle tror det er en gruppeudstilling, når jeg udstiller. Det er måske ikke den mest målrettede arbejdsmetode, men det er naturligt for mig at sidde mellem flere stole.” 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com