Fernisering med billedkunstner Kai Glad

Kai Glad ved to malerier

Onsdag d. 15. maj var der igen fernisering på en ny udstilling i Fredens Sogns Kunstforening. Denne gang med billedkunstner Kai Glad fra Hundstrup på Sydfyn.

Kai har tegnet og malet siden han var barn, og har arbejdet både med akryl og olie, men i de senere år har han især beskæftiget sig med akvarelmaleriet.

Kai er naturelsker og følger årstidernes skiften: sommer, efterår, vinter, forår, og hans motiver spænder vidt over landskaber og havnepartier, dyr og fugle, mennesker og blomster, - både naturalistiske, men ofte med en vis humor til fortolkning.

Kai fortalte ved ferniseringen bredt om sin kunst og inspiration hertil samt ikke mindst kunsten at male med akvarel, som kan være både udfordrende og spændende, da man ikke kan kontrollere flydende farver. - Han kalder selv processen en ”kontrolleret katastrofe”.

Undervejs og efterfølgende blev der stillet flere interessante opfølgende spørgsmål, som førte til mange gode snakker med de fremmødte.

Til sidst blev der, efter forslag fra bestyrelsen, foretaget en skriftlig afstemning blandt alle de fremmødte om, hvilke kunstværker foreningen skulle købe, og efter nøje kontrolleret optælling af stemmerne, endte resultatet med følgende 2 indkøb (nr. 17 og nr. 28):

Kai Glad: Akvarel 1Kai Glad: Akvarel 2

Endnu en gang en både hyggelig og interessant aften i godt selskab.
Arne Sørensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com