Margit Schmidt, billedkunstner

Udstilling i sognehuset 3. oktober til 24. november 2023.
Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20, hvor Margit Schmidt vil være til stede og fortælle om sin kunst.


Margit Schmidt, maleri

Hvem er Margit Schmidt? 


Kort om min baggrund 

Faktisk undrer det mig: Hvordan fandt jeg dog på, at jeg skulle male? Mine forældre havde en lille gård i nærheden af Skrydstrup Lufthavn i Sønderjylland. 

Her voksede jeg op som den mellemste af 5 børn. Vi havde altid travlt med at arbejde, på gården, i marken, eller i haven, så vi kørte sjældent ud. Og jeg har aldrig været på et museum med mine forældre, og vores familie kendte ingen som malede eller på anden måde var offentligt kreative. 

Alligevel ønskede jeg mig – da jeg var ca. 13-14 år – oliefarver til jul – og det fik jeg. Det var starten. 

Akryl

Gennem årene har jeg deltaget i mange forskellige kurser med akryl. Kun et enkelt grafik-kursus er det blevet til, et i tempera og også et enkelt akvarelkursus.

Min teknik/udtryk

I vil tydeligt kunne se, at jeg fascineres af farver, og hvordan deres sammensætning har betydning for det samlede udtryk. Når jeg starter et maleri, har jeg oftest en plan for, hvilke farver der skal indgå, men hurtigt bliver jeg grebet af processen og følger de muligheder, som lærredet og farverne og strukturen giver mig. 
Margit Schmidt

Margit Schmidt: Hyldest til naturen
Margit Schmidt: Hyldest til naturen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com