Jens Uffe Rasmussen, billedkunstner

Udstilling 29. november - 23. januar. 

Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20, hvor kunstneren vil være til stede og fortælle om sin kunst.


Jens Uffe Rasmussen
Jens Uffe Rasmussen


Om mine oliemalerier, akvareller og litografier:


Motiverne ”Roussillon” er fra den lille by i Provence hvor man før i tiden udvandt okkerfarver, altså tørfarve som blev gravet op af jorden og renset. Der blev produceret mange forskellige okker farver, lige fra lys okker til varme, rødbrune okkerfarver. Nu ligger okkerminerne forladt og jeg sidder hvert år der og maler okker med okker akvarelfarver.

Jens Uffe Rasmussen, Roussillon, maleri
Jens Uffe Rasmussen, Roussillon, maleri

Jeg har lige siden jeg begyndte at udføre glasudsmykninger, holdt meget af den næsten kubistiske malemåde, med rene farveflader som støder sammen.

Det er i mine billeder med sydfynske strande og havmotiver, meget horisontale former billederne er skabt af.

Modsat med mine skovbilleder, hvor jeg lægger vægt på de vertikale figurer. Skovbillederne, hvor man kan opleve skovens mange rum, gav mig inspiration til at se en gade i Paris, som en skov af sten i den litografiske billedserie: ”Rue de la Roquette”.

I alle mine 50 år som billedkunstner, har jeg udført litografier på mine stenpresse i mit atelier.

De vigtigste udtryksmidler for mig er de rene flader og de koloristiske relationer mellem farverne.

Jens Uffe Rasmussen

Jens Uffe Rasmussen, Rue de la Roquette, 2009, litografi
Jens Uffe Rasmussen, Rue de la Roquette, 2009, litografi

www.jensufferasmussen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com