Jan Eriksen, malerier fra Færøerne

Udstilling 30. april - 18. juni 2018.
Fernisering på åbningsdagen kl. 19-20, hvor Jan Eriksen vil fortælle om sine arbejder.


Jan Eriksen, færøsk bygd

"Min kærlighed til Færøerne er stor! Min tur i sommeren 2009 var en åbning til noget nyt - som længe har ulmet i baghovedet. Min første tur til Kirkjubøur – alt var væk i tåge - Vor Herre åbnede pludseligt lyset i et kæmpe farverigt sceneri - jeg nåede ikke at tage et billede, men det er på hukommelsen for evigt. Min iver og brændende lyst til at male disse billeder er først startet nu, men slutter forhåbentlig aldrig.

Ægte fynbo som har tabt sit hjerte til Færøerne, med de 18 fantastiske øer i det Nordatlantiske Hav. Færøerne ligger nordvest for Skotland og midt imellem Island og Norge i hjertet af Golfstrømmen i Nordatlanten på 62° 00 N. 

Færøerne har tempereret øklima, og vejret er meget omskifteligt. Det ene øjeblik skinner solen fra en næsten skyfri himmel for pludselig at skifte over i dis og regnbyger. Gennemsnitstemperaturen ligger på 3,5 °C om vinteren og 12 °C om sommeren, dog kan det blive meget varmere på steder, der ligger i læ. Luften er altid ren og frisk uanset årstid. Der er 1100 km kystlinje, og man er på intet sted længere end fem km fra havet. Det højeste fjeld er 882 m, mens landets gennemsnitshøjde er ca. 300 m. 

Træk vejret dybt! Luk sanserne op og fyld sindet! Du vil forundres over, at et sådant sted stadig findes i verden. Overskueligt og overkommeligt, let at rejse omkring i og lære at kende og dog uendeligt varieret og foranderligt med en fantastisk imødekommenhed fra lokalbefolkningen."

Jan Eriksen er uddannet på Fyns Tegne & Maleskole v. Palle Rico Hjorth. Han har udstillet i gallerier og haft udsmykningsopgaver. Jan Eriksen modtog i 2014 Jeckels legat til ophold i Gl. Skagen.


Jan Eriksen, færøsk fjeld


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com