Helle Scharling -Todd, skulptur og glasmosaik

Udstillingsperiode 26. august - 27. september 2012


Helle Scharling-Todd er født i 1945 på Langeland. Hun begyndte sin mosaikuddannelse på kunstakademiet i Ravenna, Italien. To år senere fotsatte hun et glasstudium i Tyskland hos glaskunstner Hans Lauten, Köln.

Efter eksamen tog Helle Scharling-Todd til Mexico for at lære om murmaleri i Mexico City. I Mexico producerede hun en 20 min. film om udviklingen af murmaleriet i Mexico, som senere blev vist på dansk fjernsyn. Helle Scharling-Todd vendte derpå tilbage til Danmark og studerede kunsthistorie og kunstformidling, da hun i 1974 giftede sig med Eric Todd og flyttede til Californien, USA. Helle Scharling-Todd har fortsat sin karriere og har skabt over halvtreds offentlige værker i USA og i Danmark. 

"Kunst er som musik. Den stimulerer tanker og følelser. Med baggrund i det bygger jeg mine værker med fokus på rum, form, farve, linje, rytme og indhold. Mine sidste værker kalder jeg 'con-structions'. De handler udelukkende om form, farve og rum. Disse værker er byggeklodser, som at bygge et nyt samfund ved at starte med et tomt lærred". 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Webmaster: fredenskunst (at) gmail.com